Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsiradékon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a köménymagot, majd pirospaprikával meghintve a darált húst hozzáadva,sózzuk, majd vízzel felöntve sűrű pörköltet készítünk.
A szokásos módon nokedlit készítünk, amit ha megfőtt leszűrünk,átmosunk hideg vízzel,majd a kész nokedlit a kész darálthúsos pörkölttel összekeverjük,és vajjal kikent (vagy olajjal,zsírral kikent)tepsibe simítjuk.
Tejföllel leöntjük, elkenjük a tetején,majd reszelt trappista sajttal megszórjuk,és addig sütjük,amíg a sajt a tetején megolvad.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A darálthús közé én szoktam még keverni egy kis füstölt "bármilyen" húst apróra vágva. Feldobja az ízét.
Jó étvágyat!
|
|
|
|
0 komment
|
14 ember kedveli
|
galambjani
2012.10.15 22:26
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
apróra vágott, darált húst, szokásos módon, kész nokedlit, kész darálthúsos, tetején megolvad, darálthús közé, megfonnyasztjuk, pirospaprikával, összekeverjük, vöröshagymát, vöröshagyma, köménymagot, darálthúsos, pörkölttel, megszórjuk, Nokedlihez, hozzáadjuk, zsiradékon, leszűrünk, meghintve, trappista, darálthús, pörköltet, trappista, hozzáadva, Tejföllel, bármilyen, készítünk, köménymag, darálthús, készítünk, nokedlit, vöröshagyma, kevés olaj vagy zsír, köménymag őrölt paprika, Nokedlihez, tojás, liszt, Tetejére, trappista sajt, doboz tejföl,
|
|
|
|
|